»  NM Vinterkunst
»  Dyriske Dager
»  Kurs og seminar
»  Sny- og isreklame
»  KONTAKT
»  AKTUELLE LINKER
»  English info
»  RUSSIAN info
»  STARTSIDE
 
 
Photo Winterart Contest
Photo Animal Days
 
 
 
 
 


 
Hva er NM Vinterkunst ?

Åpent NM Vinterkunst er en skulpturkonkurranse hvor materialet er sny eller is. Konkurransen er en internasjonal konkurranse hvor både norske og utenlandske skulptører kan delta. Mesterskapet skal vise høy kvalitet og mangfold i sny- og isskulpturene. Det er maksimalt 10 tomannslag som kan delta. Uttak gjøres utfra innsendte skissemateriale og skulptørenes erfaring/bakgrunn.

Hvert lag skal på 3 dager og 2 netter forme en skulptur/skulpturgruppe av en snykube på 3 x 3 x 3 meter. Ved snymangel er det isforming i stedet. Hvert lag får da tildelt totalt 2 m3 is fordelt i blokker på 1x1,5 meter x isens tykkelse (5-50 cm). Det benyttes natursny og is tatt fra et lokalt vatn.

Tidspunktet for mesterskapet er første uka i desember. På slutten av uka arrangerer Rundhaug Arrangement en vintermartna kalt ”Rundhaugmartna’n”, hvor det er aktiviteter, folkeliv og handel. Det legges opp til at deltakerne kan være med på noe av det Martna’n kan tilby.

Deltakerlagene har fri kost og losji fra tirsdag kveld til lørdag morgen fra arrangøren. Reise dekker de selv. Profesjonelle skulptører kan søke om reisestøtte.Lagene får utlevert spader, stiger og arbeidslys fra arrangør. Annet verktøy tar hvert lag med seg. Det er tillatt med motorsag/elektrisk sag i begrenset tid. Det vil være varmestue på skulpturområdet.

Mange deltakere ønsker seg tilbake til NM for å kunne oppleve det flotte sosiale fellesskapet, nærheten til naturen, kulturen og nordlyset. Feriedager med fysiske og mentale utfordringar i skulpturarbeid utendørs er for mange den beste måten å starte desembermåneden på. – Det viktigste er ikke å vinne, men å være med å skape en flott skulpturpark. Parken lokker folk i alle aldre ut av sine varme stuer for å oppleve unik vinterkunst. Du er med på å skape en møteplass på tvers av generasjoner.

For å delta, sender du inn påmelding til oss. Helst innen 15. oktober.
Se alle detaljer under Konkurranseregler.

Det er enkelt å reise til Rundhaug ved at E6 går gjennom kommunen (Målselv) og avstanden fra Bardufoss flyplass til Rundhaug er kun 20 min med bil. Rundhaug ligger midt mellom Narvik og Tromsø, avstanden er ca 130 km til begge byene. Alternativ flyplass til Bardufoss er Evenes Lufthavn og Tromsø Lufthavn.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon:
E-post: post@snyfestivalen.no
Tlf. 952 75 304 (mobil).

 

 

Åpent NM Sny og Is 2006
Fra:
28.11.2006 - kl. 18:00
Til:
01.12.2006 - kl. 15:00


» Hva er ?
» Konkurranseregler
» Se bilder
» Jury/Sponsors

NM Vinterkunst